KOCHIN

 
Racebeskrivelse
Kochin er en stor kraftig race med stor og dunrig fjerdragt og godt med fodbefjering.
 
Kochin er særdeles rolig og tilldisfuld hønserace, som er let at tæmme. Er ikke blandt de bedste æglæggere, men dejlig at omgås. Trives godt i villahaver. Rigtig god og ivrig ruger. 

Vægt:
Høne: 4 – 4,5 kg
Hane: 5 – 5,5 kg

Æg:
Minstevægt: 55 g
Idealvægt: 61 g
Farve: Gulbrune

Kardinal punkter:
1. Kropsform/Størrelse
2. Fjerstruktur
3. Fodbefjering
 
Skrevet af klubmedlem og kochinavler Anders Vorland:
Jeg har haft Kochin siden 2010 og været igennem flere af farverne bl.a. blå, guld sortbåndet, sort og hvide.

Hos mig har altid guld sortbåndet og sort været favoritterene. I dag har jeg sort og hvid i hønsehuset.

Kochin er en utrolig tillidsfuld og rolig hønserace af natur. De er flotte, når de går rundt i haven. Da de er store og tunge, flyver de meget lidt og kan let lukkes ude i gården med lave hegn. De skraber ikke meget i haven på grund af deres fodbefejring. Da kochin er en flink kyllingemor, en flittig ruger, og fordi de ruger ofte, er man næsten garanteret kyllinger hvert år.

Min erfaring er, at blandt de større hønseracer er rugeviljen oftere er større end evnen, og mange af de store racer er forholdsvis klodsede og tunge, når de skal sidde på reden og kommer til at knuse deres æg. Kochin er desuden en meget blid og omhyggelig ruger. Kyllingerne vokser lidt langsommere end nogen kunne ønske, men skal nok blive store med tiden. Det vil sige, at kyllingerne bør klækkes tidligt på året for at få dem til at vokse sig store i løbet af sommeren. Klækkes de i januar-marts, bør det går fint med kyllingerne. Men at få æglægning og befrugtning igang i januar/februar er ikke altid så enkelt.

Hos mig udklækkes hanekyllinger i januar – februar og hønekyllinger i februar –marts, hvis alt går efter planen. Disse er beregnet til at være de nye avlsdyr i det følgende år og udstillingsdyr i næste sæson. De senere udklækkede kyllinge fra april-maj bliver oftest solgt eller brugt som reserve avlsdyr, hvis de tidligere udklækkninger ikke har givet så godt som man havde håbet på.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kristiina